Moederschap

Categorieën Passie,Planten

Ne keer da ge twintig zijt, begint het te komen.
Vrienden die plots verloofd zijn, trouwen of al een kind hebben rondlopen.

En da’s meestal op zo’n punt da u leven uiteen aant vallen is of ge pinten aant pakken zijt gelijk da een koe water drinkt.

Stiekem ben ik ook al mama.
Nie beginnen panikeren, ’t zijn mijn planten. Echt moederschap kan ik nie aan.

DE OORSPRONG

Hoe ben ik zo loving for plants geworden? Niet omdat ik een veggie fase heb gehad, I pinky promise! Mijn pépé was vroeger altijd in ‘den hof’ bezig. En wie zat er daar altijd ergens aardbeien half rijp te plukken? Correct, dat was mini Veerle.

Voor de rest deed ik ook nog iets nuttigs: ik hielp mee de planten en bloemen water geven, bonen kuisen, bessen plukken… Door mijn pépé ben ik dus echt wel begonnen met voor planten zorgen.

Nog een grote speler in dit verhaal: mijn mama. Die is ook niet weg te slaan uit een tuin. Gras te hoog? Hops, ze is daar met de grasmachine. Orchidee over? We zetten het bij de tien andere aan de ruit.

HET KOTLEVEN

Op kot ben ik eigenlijk nog een stuk erger dan thuis. Momenteel staan er op kot een zestal planten, met nog één op komst. En jawel, ze hebben allemaal een naam. Crazy plant lady? Misschien, maar ’t is en blijft een passie hé.
Ik introduceer jullie even:

  • Paolita, de orchidee
  • Tweedledum & Tweedledee, de dwergpalmen
  • Jerry, de ficus
  • Ari, de citrusplant
  • Fons, de peterselie
Meet the family!
V.l.n.r.: Tweedledum, Tweedledee, Jerry & Ari

Planten zijn zich trouwens van meer bewust dan je zou denken. Het is effectief bewezen dat planten niet enkel met zonlicht en water kunnen overleven. Zo zou het helpen om ertegen te praten en dergelijke.

Ik heb die theorie getest en wat blijkt: mijn babbelen accepteren ze, mijn zingen iets minder. Blijkbaar zouden ze het ook weten wanneer je ze opeet?! Sorry, Fons, ge moet maar niet zo lekker zijn.

Zelf niet zo’n groene vingers? Begin met een kleine cactus of tuinkers planten. Zo ben ik ook begonnen!

Rooting for you crazy plant people!
Veerle.

2 gedachten op & ldquo;Moederschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *