Dromer voor het leven

Categorieën Dromen,Passie,Reizen

Ooit al ne keer over nagedacht hoe wijs het zou zijn om tussen de sterren te zweven?
Of gewoon de Melkweg in ’t echt te kunnen zien?
De foto’s da ge dan kunt trekken me ne wegwerpcamera, amai!

Een van mijn favo bezigheden is naar de lucht kijken.
Wolken, sterren, m’n stoutste dromen – alles kan op da moment.
Niet voor niks dromer voor het leven!

100% Afgeleid en aan het dromen

Zoals je al weet misschien, ben ik wel iemand graag weg droomt. Niet per sé tijdens mijn slaapjes, maar ook overdag. Dromen zijn best fantastisch. Van dieren die in mensen transformeren tot wandelen op bloemenplatformen met een snee kaas in je hand. Mijn fantasie is aan de lopende band bezig. Da’s vrij wijs, maar niet altijd. Ik kan drie seconden luisteren en plots iets zien of horen en hops, je bent me kwijt in mijn wereldje.

Het beste aan snel afgeleid zijn: de opties zijn oneindig! Ik start met een kwal en iets later begin ik me af te vragen hoe pijnlijk het zou zijn om een steek ervan te krijgen. Is dat effectief zo pijnlijk? Als je het weet, laat het mij weten hé! Bijvoorbeeld, ruimtereizen: gaat dat commercieel verkocht worden? Want ik wil gerust als een eendje tussen de sterren, planeten en nevels plonzen.

En dan nu: nevels en wolken!

Uit vorige blogs merk je misschien op dat ik soms wat nerdy uit de hoek kom en guess what? Deze keer opnieuw want ik vind dit echt té interessant om er niet over te praten.

Het begon allemaal op een dag zeven eeuwen geleden. Ik zat ik een les aardrijkskunde en ja ja, het ging over wolken en de verschillende types.
Toen ben ik wolken anders beginnen bekijken. Het helpt natuurlijk ook om te weten of ik mijn regenponcho moet dragen of niet.

  • Strato: dikke, grijze wolken waardoor je vaak regen op je dak krijgt
  • Alto: middelhoge wolken, zorgen vaak voor een grauwe dag of iets hoger voor schapenwolkjes
  • Cirro: platte, hoge wolken die schone tekeningen in de lucht maken
Cirruswolken boven Valletta, Malta

Tweede fenomeen: nevels of nebula. Kort uitgelegd zijn het wolken in de ruimte die vooral uit stof en gas bestaan. Levert heel mooie effecten op, kijk maar eens op de Instagram van NASA of ESA. Een van de meeste bekende nevels is de Eagle Nebula. Godver zeg, daarvoor zou ik willen dat ruimtereizen commercieel worden zodat ik de Melkweg, nevels etc. met m’n eigen ogen kan zien!

Nog mensen die mee op ruimtereis willen? Laat het mij weten!
En voor de rest: Head in the clouds, always dreamin’

Blijf dromer voor het leven,
Veerle.

3 gedachten op & ldquo;Dromer voor het leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *