De kunst van tijd

Categorieën Kunst,Passie

Tijd is iets vree fragiel. Ge weet nooit hoeveel ge der nog hebt.
’t Is ook iets vree raar want de lengte varieert lijk altijd?
Sommige dingen gebeuren aan lichtsnelheid, andere zijn net tergend traag. Da’s ook een kunst, nie?

De vraag van vandaag dus: hoe maakt ge meer tijd?
En da’s een probleem want er is één passie die ik amper kan onderhouden: kunst en laat da nu just de schoonste zijn.

KUNST IS EASY PEASY LEMON SQUEEZY

Kunst is niet altijd iets waar twintigers mee bezig zijn. Ik wel, ik ben in mijn element als ik in de Opera van Gent rondloop. Vanaf het moment dat ik binnen wandel, zit ik in mijn bubbel en gaap ik rond. Alles is er zo mooi en oud. Die gebouwen leven en zorgen voor een bepaalde sfeer. En dan ben ik nog niet eens in mijn zeteltje geïnstalleerd.

Is het nu eigenlijk lastig om wat meer tijd in kunst te steken? Ja, maar gelijk ons mama altijd zegt: “Het is kiezen of delen hé, Veerle, ge kunt nie alles doen”. En daar heeft ze gelijk in. Het is vrij gemakkelijk om plaats in de agenda te maken, maar er zijn ook andere prioriteiten. Ik probeer wel eens een cantus te laten en in plaats ervan naar bijvoorbeeld de opera van La Juive (die duurt trouwens drie uur en is echt mooi) te gaan.

Misschien denk je nu van “Amai die moet echt iets van artistieke achtergrond hebben ofzo?!”. Haha. Totaal niet eigenlijk. Da’s iets wat ik graag doe, dus ik doe het gewoon. Al doende leert men, dus hops bestellen die ticketjes en hopen dat het geen uren zijn die ik wegsmijt.

Credits: Lisa Pieters
Locatie: Opera Gent

MAAR AL DIE TIJD VOOR KUNST?!

Uiteraard is het anders om twee uur een complex theaterstuk bij te wonen als het vergeleken wordt met uitgaan. Bij het eerste wordt er aandacht gevraagd, terwijl dat niet zo is bij het tweede. Misschien dat je zelf een hobby hebt waar je veel tijd in steekt, da’s ongeveer hetzelfde.

Nu, mijn grootste probleem: ik heb altijd, áltijd tijd tekort. Vraag het maar aan mensen die me goed kennen: ik kom heel vaak te laat. En dan bedoel ik niet altijd de ‘5 minuten fashionably late’ – ook de ‘Kut, ik ben los 2 uur te laat’. Tijd is dus een groot probleem in de chaotische Veerlewereld. Mijn schema is vaak redelijk druk, waardoor ik moeilijk een gaatje vrij heb voor een jazzconcert mee te pikken. Da’s iets waar ik wel van afzie want kunst brengt mij veel geluk en food for thought.

Dus, moraal van mijn blog: tijd maken is een kunst en kunst is het waard om tijd voor te maken. Het is natuurlijk niet evident. Tijd gaat zo snel en iedereen heeft een druk leven, maar leer de kunst van tijd!

Greetz,
Veerle.

P.S. Tips & tricks voor meer op tijd te komen, mag je me ook altijd sturen want welja… ik heb die tips echt nodig mannen.

P.P.S. Ik ben al te laat om te gaan zwemmen (help).

2 gedachten op & ldquo;De kunst van tijd

 1. Hey Veerle

  Ik ben een grote fan van je blog! Aangezien je een duidelijke call-to-action vraagt van je lezers, ga ik er bij deze een keertje op in. Ik zal je een tip geven om meer tijd te maken voor kunst. Just do it!!!! With me!!!! To the opera or to a museum!!!! Maar best iets met tickets, dan moeten we wel. We moeten dringend nog eens kijken wat er allemaal op het programma staat hihi.

  P.S. Deze blogpost is hilarisch want weet je nog dat we allebei echt nipt op tijd waren in de opera?

  P.P.S. Hopelijk heb je zwemmen gehaald.

  Groetjes
  Je kapoen
  Lieshje

  1. Hey Lisa!

   Ik ben zó blij dat je geniet van m’n blog.
   We spreken spoedig nog eens af voor een voorstelling mee te pikken want Opera Ballet Vlaanderen heeft het nieuwe seizoen gelanceerd!
   P.S. Ik herinner me het nog levendig haha!!
   P.P.S. Ik heb het gehaald.

   Lieve groetjes weder
   Veerle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *